Έτοιμη η προβλήτα στο λιμάνι της Κω που καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό

Στην παράδοση του έργου παρέστη σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου. Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα.Στην παράδοση του έργου παρέστη σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου. Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο λιμάνι της Κω για την κατασκευή νέας προβλήτας έτσι ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση των πλοίων της ακτοπλοΐας τα οποία έχουν αναγκαστεί να καταπλέουν στο λιμάνι της Κεφάλου, εξαιτίας των ζημιών που υπέστη το λιμάνι από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρει το “Πρώτο Θέμα”, στην παράδοση του έργου παρέστη σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου.

«Έγινε αγώνας δρόμου για να τελειώσει το έργο, αφού στις 30 Ιουλίου υπεγράφη η σύμβαση και στις 10 Αυγούστου παραδόθηκε το έργο» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών τονίζοντας ότι «όταν θέλουμε πράγματι όλοι μαζί οι συντελεστές να κάνουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Χρειάζονται πάντως να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο λιμάνι της Κω που έχει υποστεί αρκετές ζημιές από τον σεισμό και όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης θα υπάρξει για τα απαιτούμενα έργα ανάθεση μελέτης τον Σεπτέμβριο με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι για τις απαιτούμενες εργασίες στο λιμάνι της Κω έχει ήδη εγκριθεί ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Be the first to comment on "Έτοιμη η προβλήτα στο λιμάνι της Κω που καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*