Εκκενώνεται ο Λουρδάς στην Κεφαλονιά: Πολύ μεγάλο το πύρινο μέτωπο, δραματική η κατάσταση

PHOTO Crete Thomatos via kefaloniamas.grPHOTO Crete Thomatos via kefaloniamas.gr

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά έχουν βάλει σε εφαρμογή οι αρχές του τόπου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανάμεσα στα δύο χωριά έχει φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι “έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά”.

Αργότερα τη νύχτα, θα ξεκινήσει απο το λιμάνι της Κυλλήνης καράβι ώστε να μεταφέρει πυροσβεστική δύναμη από την Ηλεία στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακρυά από το κίνδυνο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή μας Κ. Συνετού
Ζάκυνθος, Greece

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα στην ΕΡΤ:

«Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα προς Αργοστόλι, όπου είναι και η φορά του αέρα. Ελπίζουμε με τις ενισχύσεις που θα έρθουν σε λίγες ώρες, αλλά και με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο”.

Η φωτιά νωρίτερα είχε περάσει το κεντρικό  δρόμο και κατευθυνόταν προς την περιοχή του Λουρδά.  Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία “δύσκολη στιγμή” σύμφωνα και με δήλωση του κ. Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών.

Φωτογραφία Rachel Green via kefaloniamas.gr

Φωτογραφία Rachel Green via kefaloniamas.gr

Be the first to comment on "Εκκενώνεται ο Λουρδάς στην Κεφαλονιά: Πολύ μεγάλο το πύρινο μέτωπο, δραματική η κατάσταση"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*