Δεν δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια οι πρώτες ενδείξεις στη Μασσαλία: Μια νεκρή, συνελήφθη ο οδηγός




Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δύο υπόστεγα λεωφορείων σήμερα το πρωί στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, σκοτώνοντας έναν πεζό και τραυματίζοντας άλλον έναν, προτού αναχαιτισθεί από την αστυνομία που συνέλαβε τον οδηγό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πριν από λίγο εισαγγελέας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να χαρακτηρισθεί αυτή η ενέργεια τρομοκρατική». «Προσανατολιζόμαστε μάλλον προς την υπόθεση ο ύποπτος να είχε ψυχιατρικά προβλήματα.»

Τα γεγονότα σημειώθηκαν μεταξύ 9.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με αυτές τις πηγές. Ένα ημιφορτηγό Ρενό Μάστερ έπεσε πάνω σε ένα πρώτο υπόστεγο στο 13ο διαμέρισμα της πόλης με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, και στη συνέχεια πάνω σε άλλο υπόστεγο στο 11ο διαμέρισμα, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο.

Ο Ζιλιέν Ραβιέρ, δήμαρχος του 11ου και 12ου διαμερίσματος, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πως νεκρή είναι μία γυναίκα περίπου 40 ετών που περίμενε μόνη της στη στάση του λεωφορείου.

Μερικά λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στο Παλιό Λιμάνι, στο κέντρο της μεγάλης μεσογειακής πόλης, και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού.

«Επιχείρηση της αστυνομίας σε εξέλιξη», έγραψε στο τουίτερ λίγο μετά η αστυνομία του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο, η περιοχή του Παλιού Λιμανιού έχει αποκλειστεί πλήρως και επιτόπου βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί, καθώς και πυροσβέστες και στρατιώτες.

Ο συλληφθείς, ηλικίας περίπου 35 ετών, δεν είναι από τη Μασαλία. Η δικαστική αστυνομία της Μασαλίας και της Λιόν έχουν ξεκινήσει έρευνα.

21/08/2017 13:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Μασαλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: