Απαράδεκτη η μετάβαση Τουρκοκυπρίων και εποίκων στα Κόκκινα, καταγγέλλει η ΕΔΕΚ




“Η παραχώρηση από την κυβέρνηση άδειας για τη μετάβαση Τουρκοκυπρίων και εποίκων στα Κόκκινα, για να συμμετέχουν σε προκλητικούς πανηγυρισμούς, με την ευκαιρία της 53ης επετείου από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς από την τουρκική αεροπορία με απαγορευμένες βόμβες ναπάλμ, αποτελεί στην ουσία ακόμα ένα επιβεβαιωτικό στοιχείο της ηττοπάθειας που διαπνέει την κυβέρνηση”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ και συνεχίζει:

“Δυστυχώς ο γενικότερος τρόπος άσκησης της πολιτικής της έναντι της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος είναι φοβικός και ενδοτικός.

“Την ώρα που οι μεθοδεύσεις και οι προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των αισθημάτων του Κυπριακού Ελληνισμού αυξάνονται, το λιγότερο που όφειλε η κυπριακή κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν να απαγορεύσει τη διέλευση. Είναι προφανές ότι με τέτοια τακτική και με τέτοια συμπεριφορά δεν υπάρχει πιθανότητα διεκδίκησης κάτι καλύτερου όσο αφορά τη λύση του κυπριακού παρά μόνο μια λύση τουρκικών προδιαγραφών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση του οφείλουν το λιγότερο να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια του κυπριακού λαού”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/08/2017 13:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: