Αήθης ψεύτης ο Τσαβούσογλου: Λευκωσία και Αθήνα δεν ήθελαν λύση Κυπριακού, υποστηρίζει




Την Ελλάδα και την Κύπρο κατηγόρησε ότι δεν ήθελαν λύση του Κυπριακού στο Κραν Μοντάνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μία άθλια επίθεση ψεύδους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ΤΡΤ, ισχυρίστηκε ακόμη ότι με ψευδείς πληροφορίες η Λευκωσία προσπάθησε να φέρει την τουρκική σε δύσκολη θέση. Στην πραγματικότητα ο κ. Αναστασιάδης έκανε οδυνηρές υποχωρήσεις για να πετύχει τη λύση, αλλά η Τουρκία δεν του έδωσε τίποτα, ζητώντας περισσότερα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στήριξαν λύση στο Κυπριακό με τις παραμέτρους, το πλαίσιο των οποίων είναι γνωστό. “Ξεκαθαρίσαμε τί λύση θέλουμε. Έγιναν συνομιλίες υπό την αιγίδα των ΗΕ. Υπάρχουν 6 κεφάλαια. Σε 4 κεφάλαια υπήρξε προσέγγιση και στα δύο τελευταία κεφάλαια ειδικά θέλαμε να υπάρξει αποτέλεσμα. Είπαμε τί πρέπει να γίνει σε αυτό το θέμα και καθορίσαμε τις κόκκινες γραμμές μας. Εκεί όλοι είδαν ότι η Τουρκία και η τδβκ ήταν οι πλευρές που ήθελαν τη λύση», τόνισε ψευδόμενος, καθώς κρύβει ότι δεν υποχώρησε στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

«Αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά και η εγγυήτρια Ελλάδα δεν ήθελαν λύση. Διότι για εκείνους εκεί υπάρχει ένα δικό τους κράτος. Παρόλο που είχαν συμφωνήσει σε κάποια θέματα, άρχισαν να κάνουν πίσω,» ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε παραποιώντας την αλήθεια:
«Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι και 50 χρόνια να μιλάμε με τις ίδιες παραμέτρους, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΕ, για να πάρουμε μία απόφαση και να χαράξουμε έναν δρόμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται μια ζωή. Η ε/κ πλευρά προσπάθησε να μας φέρει σε δύσκολη θέση στις συνομιλίες συχνά με ψευδείς πληροφορίες. Εμείς ως Τουρκία θα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την ειρήνη εκεί (στην Κύπρο)» κατέληξε.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ:
Θέτει θέμα κυριαρχίας νησίδων στο Αιγαίο και αφοπλισμού νησιών και πάλι η Άγκυρα

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ, 16/08/2017 16:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: