Βολές Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά φορτηγού με σημαία Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ




Προειδοποιητικές βολές κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας φέρεται να έριξε η Ελληνική Ακτοφυλακή, σύμφωνα με το CNN Türk και το πρακτορείο Dogan, γράφγει η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής έβαλλαν κατά του φορτηγού M/V ACT, στην περιοχή ανοικτά της Ρόδου, αφού o καπετάνιος του αρνήθηκε να τους ακολουθήσει για έλεγχο σε ελληνικό λιμάνι.

Από την τουρκική πλευρά σημειώνεται ότι το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα κατευθυνόμενο στον κόλπο της Νικομήδειας (Izmit). Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο καπετάνιος του φορτηγού αρνήθηκε να υπακούσει στις ελληνικές εντολές και ενημέρωσε τον τουρκικό θάλαμο επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το τουρκικό φιλοκυβερνητικό Κανάλι 24, με τίτλο ‘η Ελλάδα πυροβόλησε πολιτικό σκάφος” ερμηνεύει την κίνηση της Ελλάδας ως προσπάθεια να λήξει τις συνομιλίες.  Η Ελλάδα θα το πληρώσει προσθέτει το τουρκικό κανάλι, το οποίο διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πρωτοβουλίες η Άγκυρα ετοιμάζει κινήσεις τις επόμενες ώρες καθώς το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει σύσκεψη ενώ δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έχουν σταλεί στην περιοχή και συνοδεύουν τώρα το τουρκικό σκάφος.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όλα τα τουρκικά μέσα πάντως συνδέουν την κίνηση αυτή με τις εξελίξεις στο κυπριακό.

http://www.kathimerini.com.cy/gr/ellada/cnn-turk-boles-ellinikis-aktofylakis-kata-fortigoy-me-simaia-toyrkias

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: