Το πρώτο τετ-α-τετ Τραμπ και Πούτιν: “Θετική χημεία” μεταξύ τους, “εποικοδομητική” συνάντηση




Για “θετική χημεία” μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, του Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρμεντ Ρεξ Τίλερσον μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με τον Τίλερσον, οι δύο πρόεδροι “συνδέθηκαν πολύ γρήγορα” και είχαν μια “πολύ εποικοδομητική συνάντηση”. Μάλιστα, κανείς από τους δύο δεν ήθελε να σταματήσει τη συζήτηση και κάποια στιγμή παρενέβη η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ, και προσπάθησε να τους πείσει να… ολοκληρώσουν.

Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες και 15 λεπτά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι επόμενες προγραμματισμένες επαφές των δύο ηγετών. Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε γιατί τον άφησε να περιμένει για το δικό τους τετ-α-τετ που ακολούθησε.

Για “εποικοδομητική ατμόσφαιρα” στη συνάντηση έκανε λόγο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Ρωσίας έχουν διαφορές απόψεων για τη Βόρεια Κορέα, δηλώνει ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τίλερσον

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η Βόρεια Κορέα και το ζήτημα των εξοπλιστικών της προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Αμβούργο στο περιθώριο της G20, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να πιέζει τη Μόσχα να κάνει περισσότερα για να καμφθούν οι προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ να αποκτήσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυρηνικά όπλα.

«Οι Ρώσοι το βλέπουν λίγο διαφορετικά από εμάς, επομένως πρόκειται να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες και θα τους ζητήσουμε να κάνουν περισσότερα. Η Ρωσία έχει οικονομική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γερμανία.

07/07/2017 21:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Αμβούργο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: