Την Πέμπτη η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιαπωνίας στις Βρυξέλλες




Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας θα λάβει τελικώς χώρα την Πέμπτη στις 6 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Στη σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν πολιτική συμφωνία σχετικά με τη συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών Ε.Ε.-Ιαπωνίας και τη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ε.Ε.-Ιαπωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk και τον Jean-Claude Juncker, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ιαπωνία θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό, Shinzo Abe.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας αναμένεται να ανακοινώσουν πολιτική συμφωνία για τις ελεύθερες συναλλαγές τη στρατηγική εταιρική σχέση Ε.Ε.-Ιαπωνίας, θα συζητήσουν μέτρα για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης Ε.Ε.-Ιαπωνίας για την ασφάλεια, ενώ η συνεχιζόμενη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα ενταθεί, με επίκεντρο την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τρίτες χώρες, την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και των ξένων τρομοκρατικών αγωνιστών.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της ανάπτυξης, των περιορισμών των εισαγωγών και της προστασίας των δεδομένων.

Τέλος οι ηγέτες θα μιλήσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στις αντίστοιχες περιοχές γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία, καθώς και στις θάλασσες της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας.

04/07/2017 12:15 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: