Σήμερα ο Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην κατεχόμενη Κυθρέα, μετά από πολλά χρόνια




Τελείται σήμερα Κυριακή μετά από πολλά χρόνια ο Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη εκκλησία της Κυθρέας, ανακοίνωσε ο Δήμος της κατεχόμενης κωμόπολης.

Οι Κυθρεώτες μπορούν να μεταβούν στην κατεχόμενη κωμόπολη είτε με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα είτε με λεωφορεία που έχουν διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Εσπερινός θα αρχίσει στις 5:30 μ.μ. και θα τον τελέσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μαζί με ιερείς της Κυθρέας. Σ` αυτόν θα παραστεί και Αντιπροσωπεία του Δήμου Αιγάλεω που ήρθε χθες από την Αθήνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα.

Υπενθυμίζονται όσοι δήλωσαν να μεταβούν με λεωφορεία στην Κυθρέα ότι πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και ότι η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο δίπλα από τη Χειροτεχνία στην Αθαλάσσης στη Λευκωσία στις 4:15μμ.

Όπως αναφέρεται, «είθε αυτή η πρώτη ιεροτελεστία στα κατεχόμενα μετά την αρνητική έκβαση της διάσκεψης στο Crans Montana να αποτελέσει την απαρχή για καλύτερες μέρες στον τόπο μας οπόταν δε θ` αποτελεί πλέον είδηση η τέλεση Εσπερινού ή άλλης θρησκευτικής τελετής σ` οποιοδήποτε θρησκευτικό χώρο στην πατρίδα μας».

«Θα δεηθούμε προς τούτο στην Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα μέσα στο ναό της στην Κυθρέα, όπως γινόταν πάντοτε στις 16 του Ιούλη (με μεγάλη Πανήγυρι) κάθε χρόνο μέχρι το μαύρο καλοκαίρι του 1974», καταλήγει ο κατεχόμενος Δήμος.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/07/2017 14:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: