Τηλεφωνική επικοινωνία με Τζόνσον και Γκουτέρες είχε ο Τσαβούσογλου




Τις εξελίξεις στην Διάσκεψη για την Κύπρο συζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Βρετανό ομόλογό του, Μπορίς Τζόνσον κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακή ΜΜΕ και σύμφωνα με «διπλωματικές» πηγές, κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελβετία.

Ξεκίνησε η συζήτηση στο τραπέζι 2, το απόγευμα συναντώνται και οι τεχνοκράτες

Λίγο μετά τις 10 (11 ώρα Κύπρου) ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο τραπέζι δυο μεταξύ των ηγετών για τα θέματα των πέντε κεφαλαίων πλην της ασφάλειας και εγγυήσεων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αναστασιάδης και η ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα προσήλθαν στο συνεδριακό κέντρο των διαπραγματεύσεων σχεδόν μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη έναρξη της συζήτησης. Στις 10 (11 ώρα Κύπρου) ήρθε και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «σήμερα είναι μια νέα μέρα. Να δούμε τι θα γίνει».

Στις 15.00 (16.00 ώρα Κύπρου) έχει προγραμματισθεί συνάντηση των τεχνοκρατών για την συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης.

Για επαγγελματικούς λόγους έχουν αποχωρήσει σήμερα από το Κραν Μοντάνα ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης και οι Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης εκ των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

04/07/2017 11:53 – ΚΥΠΕ – Tζουλιάνα Βιολάρη – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
04/07/2017 11:52 – ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου- Ελβετία/ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: