Στο Κέντρο Συντονισμού της Λάρνακας η Γαλλίδα υπουργός: Ενημερώθηκε για κινήσεις στην ΑΟΖ

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης είχε συνάντηση με την Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κα Florence Parly, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Λάρνακα 17 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΟ Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης είχε συνάντηση με την Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κα Florence Parly, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Λάρνακα 17 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο πρόσφερε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλορένς Παρλί, που βρίσκεται στην Κύπρο.

Η Γαλλίδα υπουργός και ο Κύπριος ομόλογός της Χριστόφορος Φωκαϊδης, είχαν συνάντηση στο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.

Η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας μετέβη στη Λάρνακα με φρεγάτα του Γαλλικού Ναυτικού, όπου την περίμενε ο Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Η επίσκεψη της κυρίας Φλορένς Παρλί έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς συμπίπτει με την έναρξη της γέώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας TOTAL.

Οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της γεώτρησης και για τις κινήσεις της Τουρκίας στη περιοχή έχοντας  εικόνα και από τα ηλεκτρονικά μέσα που επιτηρούν την κυπριακή ΑΟΖ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θεωρεί θετική εξέλιξη την επίσκεψη στη Λευκωσία της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. “Είναι καλή εξέλιξη, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πολεμικά πλοία της Γαλλίας στην περιοχή που υπενθυμίζουν στον τουρκικό παράγοντα ότι δεν μπορεί να παριστάνει ο κλέφτης τον σερίφη”.

Σε σχέση με την κλιμάκωση της έντασης στην ΑΟΖ, τονίζει ότι “εάν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις της Άγκυρας ίσως καταλάβει και την επιμονή της να διατηρεί επεμβατικά δικαιώματα σε βάρος της Κύπρου”.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης είχε συνάντηση με την Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κα Florence Parly, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Λάρνακα 17 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης είχε συνάντηση με την Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κα Florence Parly, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Λάρνακα 17 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Be the first to comment on "Στο Κέντρο Συντονισμού της Λάρνακας η Γαλλίδα υπουργός: Ενημερώθηκε για κινήσεις στην ΑΟΖ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*