Ψυχραιμία συστήνει ο Αναστασιάδης: Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, λέει ο Κοτζιάς




Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τις αποψινές εργασίες της Διάσκεψης για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξερχόμενος του χώρου πραγματοποίησης της Διάσκεψης για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αλλά ένα θέλω να πω: Χρειάζεται ψυχραιμία και χρειάζεται υπομονή.

Επαναλαμβάνω ότι γνωρίζω τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύομαι. Συνεπώς, μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει αυτό που εσκεμμένα διαδίδεται».

Ερωτηθείς αν η άλλη πλευρά έχει δώσει προτάσεις ο Πρόεδρος είπε «δεν θέλω να πω περισσότερα. Να αρκεστούμε μέχρι εδώ και εν συνεχεία όταν και εφόσον λήξουν (οι διαβουλεύσεις) είτε επιτυχώς είτε ατυχώς τότε θα ενημερωθείτε».

Δύσκολη διαπραγμάτευση, λέει ο Κοτζιάς

Είμαστε σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά έχει υπερασπιστεί το Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου να είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Είμαστε ακόμα στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί και τώρα το βράδυ, στη συνάντηση των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και με δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Νομίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση. Ξέρετε ότι την σώσαμε τρεις φορές από το να καταρρεύσει. Αλλά αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να στηρίζεται αυτά δίκαια των ανθρώπων, των κρατών, των λαών και στο διεθνές Δίκαιο. Ευχαριστώ πολύ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: