Πιο Δημοφιλής Παίκτης της σεζόν ο Βασίλης Σπανούλης: Σκίζει ο αρχηγός του Ολυμπιακού




Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε χθες πως το βραβείο του Πιο Δημοφιλή Παίκτη της σεζόν κέρδισε ο Βασίλης Σπανούλης. Αξίζει να σημειώθει πως είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που ο αρχηγός του Ολυμπιακού κερδίζει την σχετική διάκριση. Ο Λαρισαίος γκαρντ ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία των φιλάθλων με 584 ψήφους, ενώ δεύτερος με 154 ψήφους ήταν ο συμπαίκτης του Γιώργος Πρίντεζης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Για δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις σεζόν ο Βασίλης Σπανούλης αναδεικνύεται Πιο Δημοφιλής Παίκτης της Α1 ανδρών. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε αναδειχθεί Πιο Δημοφιλής Παίκτης και στην ψηφοφορία της αγωνιστικής χρονιάς 2014-15, ενώ την σεζόν 2015-16 Πιο Δημοφιλής Παίκτης είχε ψηφιστεί στην τελευταία του χρονιά στην δράση, ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού.

Ο Πιο Δημοφιλής Παίκτης αναδείχθηκε αποκλειστικά από τις ψήφους του φίλαθλου κοινού. Ο Σπανούλης συγκέντρωσε 585 ψήφους, το 42,64% των συνολικών προτιμήσεων. Δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του στους «ερυθρόλευκους» Γιώργος Πρίντεζης με 154 ψήφους (11,22%) και τρίτος ο Μάϊκ Τζέιμς του Παναθηναϊκού με 82 ψήφους (5,98%).

«Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και αυτό για το οποίο παλεύουμε κάθε χρόνο είναι οι τίτλοι», σχολίασε ο αρχηγός του Ολυμπιακού και εξήγησε: «Δυστυχώς, για εμάς η χρονιά φέτος δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε και σχεδιάζαμε αφού δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο. Το βραβείο αυτό θα συνδυαζόταν ιδανικά για εμένα εάν είχαμε πάρει και έναν τίτλο. Έτσι, όμως, είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Πλέον, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και του χρόνου να εμφανιστούμε πιο δυνατοί».

«Όσο για το βραβείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που με ψήφισε και με ανέδειξε ως τον δημοφιλέστερο αθλητή», υπογράμμισε ο Σπανούλης και επισήμανε: «Η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική και μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Επίσης, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα. Γνωρίζω καλά πως εμείς οι αθλητές αποτελούμε πρότυπα για τα μικρά παιδιά και εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσω να δίνω χαρές και σωστά παραδείγματα σε όλο τον κόσμο. Και πάλι ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: