Νέος οδικός χάρτης για το Κυπριακό από Άγκυρα και κατεχόμενα, σύμφωνα με Milliyet

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία: ΚΥΠΕΟ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ

Νέος οδικός χάρτης θα αποφασιστεί αυτή τη βδομάδα από κοινού μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων για το Κυπριακό έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή τη βδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα πάει στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία του τουρκικού ΥΠΕΞ και θα ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με την Milliyet, η Άγκυρα επιδιώκει να υπάρξει μια κοινή θέση για το πως θα προχωρήσουν του κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, της ‘κυβέρνησης’ και της “αντιπολίτευσης” των κατεχομένων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παράνομη “κυβέρνηση” των κατεχομένων υποστηρίζει συνέχιση με ‘δύο κράτη’ και άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπριακών. Υποστηρίζουν πως ακόμη και αν δεν πουν “όχι στην ομοσπονδία” να ζητήσουν αρχικά “σχέσεις καλής γειτονίας και στη συνέχεια συνεταιρισμό”.

Η εφημερίδα επικαλείται και πηγές από το περιβάλλον του κατοχικού ηγέτη οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανακοίνωση και τοποθέτηση ανάλογα και με τη στάση της Άγκυρας.

Το στενό περιβάλλον του Ακιντζί λέει ότι η σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση.

Ωστόσο, λένε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει τι λέει ο Τσαβούσογλου, όπως έγινε και στο Κραν Μοντάνα.

17/07/2017 12:37 – ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Be the first to comment on "Νέος οδικός χάρτης για το Κυπριακό από Άγκυρα και κατεχόμενα, σύμφωνα με Milliyet"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*