Η Μελάνια Τραμπ αποκλεισμένη στο ξενοδοχείο της στο Αμβούργο, εξαιτίας των διαδηλώσεων!




Η αστυνομία του Αμβούργου ζήτησε σήμερα ενισχύσεις για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες διαδηλώσεις κατά της συνόδου κορυφής της G20, οι οποίες εμπόδισαν την σύζυγο του αμερικανού προέδρου να βγει από την κατοικία όπου διαμένει.

«Το αίτημα (για ενισχύσεις) βρίσκεται σε εξέλιξη» ώστε να «ανακουφισθούν οι δυνάμεις που εμπλέκονται ήδη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Βερολίνου και του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χολστάιν, που συνορεύει με το Αμβούργο στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν την αποστολή πολλών εκατοντάδων αστυνομικών.

Οι δυνάμεις της τάξης έχουν ήδη κινητοποιήσει περισσότερα από 20.000 άτομα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια στο Αμβούργο με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής των ηγετών των είκοσι κυριότερων οικονομιών του πλανήτη.

Όμως οι πολλές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και ημέρες και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες το βράδυ και συνεχίζονται σήμερα, ημέρα έναρξης της συνόδου, θέτουν σε δοκιμασία τις δυνάμεις της τάξης.

Η σύζυγος του αμερικανού προέδρου, η Μελάνια Τραμπ, παρέμεινε έτσι αποκλεισμένη σήμερα στην κατοικία όπου διαμένει στο Αμβούργο εξαιτίας των πολυάριθμών διαδηλώσεων κατά της G20 που πραγματοποιούνται στην πόλη, δήλωσε εκπρόσωπός της.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει την άδεια από την αστυνομία για να βγούμε από την κατοικία», δήλωσε η εκπρόσωπος στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA.

Πηγή προσκείμενη στην αντιπροσωπεία του Ντόναλντ Τραμπ στη G20 επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία αυτή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του διαμένουν στον ξενώνα της κυβέρνησης της πόλης-κρατιδίου του Αμβούργου, μια υπέροχη έπαυλη.

Λόγω των επεισοδίων και των συγκεντρώσεων, το πρόγραμμα των συζύγων των ηγετών της G20, το οποίο ακολουθεί η Μελάνια Τραμπ, χρειάσθηκε να τροποποιηθεί.

Η κυρία Τραμπ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε μια κρουαζιέρα στο λιμάνι και μια επίσκεψη σ’ ένα κέντρο για το κλίμα, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, ματαιώθηκε και αντικαταστάθηκε από μια συζήτηση σε ξενοδοχείο του Αμβούργου, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στους διοργανωτές της συνόδου.

Σήμερα το πρωί πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από στρατηγικά σταυροδρόμια της πόλης αυτής του 1,7 εκατομμυρίου κατοίκων με στόχο να εμποδίσουν την άφιξη των επίσημων αντιπροσωπειών στη σύνοδο.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές κατά της G20 και τις δυνάμεις της τάξης συνεχίζονται ουσιαστικά αδιάκοπα από χθες το βράδυ στην πόλη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής 159 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων.

07/07/2017 15:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
ΑμβούργO

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: