Η Γερμανία δεν είναι εκβιάσιμη, απαντά στον Ερντογάν ο επικεφαλής της Καγκελαρίας




«Η Τουρκία είναι μια από τις δημοκρατικότερες χώρες στην περιοχή και δεν εννοώ βέβαια καθόλου με αυτό τον κ. Ερντογάν, αλλά τη χώρα και την τουρκική κοινωνία συνολικά. Ο Πρόεδρος Ερντογαν δεν κέρδισε το δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος με 90%, όπως είναι σύνηθες στις δικτατορίες, αλλά με 51%».

Τα παραπάνω είπε ο Πέτερ Αλτμάιερ, επικεφαλής της γερμανικής καγκελαρίας σε σημερινή του συνέντευξη στην λαϊκή εφημερίδα Bild.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός απέρριψε την πρόταση για ανταλλαγή κρατουμένων στην Τουρκία Γερμανών πολιτών με Τούρκους αξιωματούχους και διπλωμάτες οι οποίο έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος:

«H Γερμανία είναι κράτος δικαίου και για τα θέματα αυτά αποφασίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς επίσης και τα δικαστήρια, όχι ο πολιτικοί», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίος τόνισε ότι «η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση εκβιάσιμη».

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας είπε επίσης ότι δεν θεωρεί καθόλου καλή την ιδέα της αποπομπής της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ούτε την απομάκρυνση των Γερμανών στρατιωτών από την αεροπορική βάση του Ικονίου, διότι «δεν θα έβλαπτε την Τουρκία, αλλά το ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: