Για πακέτο ομιλεί ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες: Τα απαραίτητα συστατικά που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση




Κατά την συνάντηση που είχε την Παρασκευή το βράδυ ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τα εμπλεκόμενα μέρη στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κραν Μοντάνα, προέκυψε μια σαφής αντίληψη των απαραίτητων στοιχείων ενός πακέτου που μπορεί να οδηγήσει στην συνολική επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που αποδίδεται στον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την δήλωση οι συζητήσεις κατά τη χθεσινή ημέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και ΗΒ καθώς και την ΕΕ ήταν «πολύ εποικοδομητικές».

«Σε μία θετική και με στόχο το αποτέλεσμα συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών χθες βράδυ, προέκυψε μια ξεκάθαρη αντίληψη των απαραίτητων συστατικών ενός πακέτου που μπορεί να οδηγήσει σε οριστική διευθέτηση στην Κύπρο», σημειώνεται στη δήλωση.

«Η Διάσκεψη για την Κύπρο συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο σήμερα το πρωί», προστίθεται.

Την ίδια ώρα διαβεβαιώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας παραμένει πλήρως προσηλωμένος σ` αυτές τις προσπάθειες για υπάρξει  μια συνολική διευθέτηση για το λαό της Κύπρου.

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή – Ελβετία/ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ 01/07/2017 14:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: