Μπαράζ επαφών στο περιθώριο της G20: Συνάντηση του Σι Τζινπίνγκ με τον Σίνζο Άμπε




Ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας των χωρών G20, στο Αμβούργο μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε την Ιαπωνία να διδαχθεί από την ιστορία, για ένα καλύτερο μέλλον, παράλληλα υποστήριξε τις κοινές προσπάθειες προκειμένου να εορταστεί η 45η επέτειος από την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων Κίνας-Ιαπωνίας.

Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε επίσης, τον πρωθυπουργό Άμπε ν’ απομακρύνει τους αντιπερισπασμούς και να ωθήσει την διαμόρφωση του πλαισίου σχέσεων Κίνας-Ιαπωνίας, προς την σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι έτοιμος να επιδείξει προνοητικότητα, προσθέτοντας θετική δυναμική στις σχέσεις της χώρας του, με την Κίνα.

Ο Κινέζος Πρόεδρος υποστήριξε ότι οι διμερείς σχέσεις της Κίνας με την Ιαπωνία, αποπροσανατολίζονται από πολύπλοκους (γεωπολιτικούς) συντελεστές, παρά τις θετικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Άμπε διαβεβαίωσε τον Σι, ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην στάση που τηρεί το Τόκιο, για την υπόθεση της Ταϊβάν

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε συναντήθηκαν στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ο πρόεδρος Σι παρότρυνε την Ιαπωνία να μην συμβιβαστεί έναντι της ιστορίας, αλλά και στο ζήτημα της Ταϊβάν, αλλά και να σεβαστεί τα λόγια της.
Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Άμπε υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην στάση που τηρεί το Τόκιο, στην υπόθεση της Ταϊβάν. Η Ιαπωνία προσβλέπει σε υψηλού επιπέδου ανταλλαγές με την Κίνα, αλλά και στην διμερή συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των χρηματοοικονομικών και του τουρισμού.
Ο Κινέζος πρόεδρος καλωσόρισε επίσης, την συμμετοχή της Ιαπωνίας, στην διεθνή εμπορική πρωτοβουλία “Μία Ζώνη ένας Δρόμος” που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο.

08/07/2017 11:08 – ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua – Αμβούργο, Germany
08/07/2017 11:43 – ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua – Αμβούργο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: