Αντικατοχική εκδήλωση από Δήμους Επαρχίας Κερύνειας θα γίνει στον Τύμβο Μακεδονίτισσας




Αντικατοχική εκδήλωση για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής καθώς και την κατάληψη της πόλης και επαρχίας Κερύνειας από τα τουρκικά στρατεύματα διοργανώνουν στις 6.30 το απόγευμα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, οι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, η Ενωση Κοινοτήτων επαρχίας Κερύνειας, τα Προσφυγικά Σωματεία η “Λάπηθος” και ο “Καραβάς” και ο “Ομιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τρισάγιο και χαιρετισμό από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο καθώς και ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στις 6 το απόγευμα θα προηγηθεί πορεία από το μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων του Δήμου Κερύνειας που βρίσκεται 500 μ. βόρεια από τον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Στην πορεία θα συμμετέχουν οι Δήμοι, οι Κοινότητες, τα Συμβούλια Νεολαίας, τα Προσφυγικά Σωματεία και οι Οργανώσεις της επαρχίας Κερύνειας.

Στο μεταξύ, σε διακήρυξή του το Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια” αναφέρει ότι “ο εχθρός ευρίσκεται εντός των πυλών και δεν πρέπει να το ξεχνούμε – ανδρώνεται και προετοιμάζει το έδαφος για να ξανακτυπήσει και πάλιν. Αυτή τη φορά όχι με όπλα, αλλά με δόλο” ενώ επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Γνώμονας μας, σημειώνεται, πρέπει να είναι το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας το οποίο θα διασφαλιστεί μόνο με την απελευθέρωση του τόπου μας και όχι με την επιβράβευση και τη νομιμοποίηση του Τούρκου κατακτητή πάνω στην κατεχόμενη γη μας.

“Νομιμοποίησή του στα κατεχόμενα εδάφη θα σημαίνει ότι του ανοίγονται οι πόρτες για την επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου, όπως ανοιχτά το διακηρύττει και όπως το έχει σχεδιάσει πριν από δεκαετίες”, προστίθεται.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/07/2017 09:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: