Άνω-κάτω το πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη: “Ύμνοι”,”ύβρεις” και σκληρή κριτική




«Η πολιτική δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. “Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία”, απαντά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη “Αλίκη Βουγιουκλάκη”…

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σκωπτικά ότι ο πρώην υπουργός «έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του», δηλαδή, «τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού». Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρεται ως «βίπερ» στο βιβλίο του -αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του σημερινού Τύπου- και του εύχεται «καλές πωλήσεις».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Οι διαφημιστές του κ. Βαρουφάκη», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».

Άδωνις: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, «Adults in the Room».

Κληθείς να εκφράσει τις απόψεις του αναφορικά με όσα αναλυτικά γράφει το «Πρώτο ΘΕΜΑ» σήμερα, φέρνοντας στο φως συγκλονιστικά αποσπάσματα από το βιβλίο Βαρουφάκη, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι, προφανώς, ο κ. Βαρουφάκης έχει καταγράψει στο κινητό του και άλλα, πολύ χειρότερα για τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέφρασε την άποψη ότι όσα αποκαλύπτονται εκθέτουν τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η ευρωζώνη. «Είσαι τόσο άσχετος, Αλέξη Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει σήμερα την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική διάψευση, γιατί ο πρώην ΥΠΟΙΚ τους έχει καταγράψει όλους.

«Ο ένας έγραφε τον άλλον» είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήτνα εκείνος που είχε επιλέξει τον κ. Βαρουφάκη.

ΤΟΝ …ΕΣΤΕΙΛΕ

Δηλώσεις έκανε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη και τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Αυλωνίτου επιχείρησε να απαξιώσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, παρομοιάζοντάς τον με την… Αλίκη Βουγιουκλάκη, επειδή θέλει να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης λέει ψέματα, μολονότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ γράφει ξεκάθαρα στο βιβλίο του ότι έχει καταγράψει τα πάντα στο κινητό του. «Ο Τσίπρας θα πάει στο Γουδή, αλλά για να εγκαινιάσει το μετρό, όταν γίνει ο σταθμός» ανέφερε ακόμη, με σκωπτική διάθεση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια κάλυψε πλήρως τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι, όταν κατάλαβε τι ήταν ο κ. Βαρουφάκης, τον «έστειλε», όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τον άκουσε και τον έστειλε».

Στ. Θεοδωράκης στο twitter: Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι

Τις δηλώσεις Βαρουφάκη σχολιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι «το ΄15 αγγίξαμε το χάος»¨.

Συγκεκριμένα γράφει ο επκεφαλής του Ποταμιού

«Stavros Theodorakisώ @St_Theodorakis 2m2 minutes ago
Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι. Το ‘15 αγγίξαμε το χάος. Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν. Τώρα;»

ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: