Ανησυχία για τις εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εκφράζει ο Γκουτέρες μέσω του εκπροσώπου του




«Προφανώς ανησυχούμε», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζάρικ, σε ερώτημα που δέχθηκε στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, στην έδρα του ΟΗΕ, και αφορούσε τις ερευνητικές γεωτρήσεις της TOTAL και της ENI.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν θα θέλαμε να δούμε οποιαδήποτε περιστατικά και προφανώς ανησυχούμε από τις συνεχείς εντάσεις σ’ αυτή την περιοχή».

Απαντώντας σε ερώτημα για τις αποτυχημένες συνομιλίες του Κραν Μοντανά και για το πώς βλέπει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τη συνέχιση του ρόλου του διεθνούς οργανισμού στις συνομιλίες, ο εκπρόσωπος είπε:

«Είναι ξεκάθαρο από τις θέσεις των διαφόρων πλευρών στο Κραν Μοντανά ότι η διαφορά ήταν ακόμη αρκετά μεγάλη και η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει».

Ο κ. Ντουζάρικ επανέλαβε τη δήλωση του κ. Γκουτέρες, ο οποίος στο Κραν Μοντανά τόνισε ότι «τα Ηνωμένα Εθνη παραμένουν πρόθυμα και διαθέσιμα και στη διάθεση των πλευρών που επιθυμούν να έλθουν σε συμφωνία κι ότι ισχύει ο διευκολυντικός τους ρόλος».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα πάει στη Νέα Υόρκη και θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Τόνισε σχετικά:

«Προφανώς πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας, όπως και τα μέρη. Είναι καιρός προβληματισμού για όλα τα μέρη».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: