Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στις Βρυξέλλες




Η Βρετανία ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, από τις 11:00 τοπική ώρα, τις ιστορικές της διαπραγματεύσεις για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ομάδα διαπραγματευτών του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό τον David Davis βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο Βέλγιο με την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτύχει “μια τολμηρή και φιλόδοξη συμφωνία που θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου του Ηνωμένου Βασιλείου”, σύμφωνα με πηγή της βρετανικής αντιπροσωπείας.

O υπουργός Εξωτερικών για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, David Davis, δήλωσε νωρίς το πρωί ότι “η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου και τη ζωή των πολιτών μας”.

Όπως είπε, “θέλουμε και οι δύο πλευρές να βγουν ισχυρές και ευημερούσες, ικανές να προβάλουν τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες, που οδηγούν στον κόσμο, και να επιδείξουν την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας”.

“Θέλω να επαναλάβω από την αρχή αυτών των συνομιλιών ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει δεσμευμένος εταίρος και σύμμαχος των φίλων μας σε ολόκληρη την ήπειρο”, λέει ο David Davis.

Συμπληρώνει δε ότι “και ενώ υπάρχει ένας μακρύς δρόμος προς τα εμπρός, ο προορισμός μας είναι σαφής – μια βαθιά και ειδική συνεργασία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια συμφωνία όπως καμία άλλη στην ιστορία”, για να καταλήξει πως ανυπομονεί να αρχίσει να εργάζεται σήμερα “για αυτό το νέο μέλλον”.

19/06/2017 09:54 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: