Θέματα αποδήμων συζήτησε ο Δημήτρης Συλλούρης στη Σουηδία




Θέματα αποδήμων συζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, με τον Πρόεδρο του σουηδο- κυπριακού Συλλόγου, Σάββα Βαρνάβα στη Σουηδία, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, που πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Σουηδικού Κοινοβουλίου, Ούρμπαν Άχλιν.

Ο Δημήτρης Συλλούρης συζήτησε με τον κ. Βαρνάβα για τα διάφορα θέματα που απασχολούν τους Κύπριους της Σουηδίας, ο αριθμός των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι Κύπριοι της Σουηδίας ανέρχονται στους χίλιους και δραστηριοποιούνται κυρίως στο δημόσιο, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, κάποιοι είναι μικροεπιχειρηματίες ενώ υπάρχει και ένας μικρός αριθμός μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι νέοι Κύπριοι μετανάστες στη Σουηδία επιλέγουν τη χώρα για εξεύρεση εργασίας. Πολλοί είναι γιατροί, αρχιτέκτονες ή ερευνητές σε πανεπιστήμια.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι μετανάστες στη Σουηδία είναι το στεγαστικό καθώς η χώρα έχει έλλειψη κατοικιών.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, Κλεόπα.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Συλλούρης θα παρακαθίσει σε γεύμα με την Ομάδα Φιλίας Σουηδίας-Κύπρου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο.

Θα συναντηθεί επίσης με τον υφυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Όσκαρ Στένστρομ.

Τον Δημήτρης Συλλούρη συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη, ο Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Α’, Φοίβος Χατζηγεωργίου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Έλενα Περσιάνη.

Τον συνοδεύει επίσης ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σουηδία Ανδρέας Κακουρής και ο αναπληρωτής επικεφαλής της κυπριακής διπλωματικής αποστολής Γιώργος Λοϊζου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ.

15/06/2017 13:02 – ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – Σουηδία/Στοκχόλμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: