Θα λύσουν τις διαφορές τους στη Βουλή: Κυβέρνηση και κόμματα θα συζητήσουν για Eurogroup




Η ελληνική Κυβέρνηση αποδέχθηκε, δια του εκπροσώπου της, πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής των οικονομικών ζητημάτων, μετά τη συμφωνία της περασμένης Πέμπτης με τους εταίρους και δανειστές στο Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Η ημερομηνία θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες, και θα ανακοινωθεί από τη Βουλή.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία στην σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα έχουν επιδοθεί σε ανταλλαγή ανακοινώσεων με σκληρή πολιτική κριτική εκατέρωθεν.

Η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο πρώτο άτυπο κείμενο που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο αναφερόταν ότι η Kυβέρνηση πήρε «εκείνο που ήθελε», σημείωσε ότι στο δεύτερο αυτό Eurogroup μέσα σε τρεις εβδομάδες, ο Πρωθυπουργός έβαλε χαμηλότερα τον πήχη, «και πάλι πέρασε από κάτω όμως».

Η Kυβέρνηση επανήλθε και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική μικροπρέπεια.

Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με αποκλειστικό θέμα τη συμφωνία του Λουξεμβούργοy και τις από εδώ και πέρα επιπτώσεις της, ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρωθυπουργό. Ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απάντησε σήμερα με τα φράση «μετά χαράς».

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης
Ελλάδα-ΑΘΗΝΑ 17/06/2017 19:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: