Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Καμμένου-Μαρινάκη




Tην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από την οποία και ζήτησαν την τήρηση της δικονομικής τάξης – εξαιτίας της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη – επισκέφθηκαν σήμερα ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έθεσε το ζήτημα της τήρησης της δικονομικής τάξης, της απαρέγκλιτης προσήλωσης, όπως είπε, κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας.

«Θεωρούμε ότι – όπως είναι γνωστό, άλλωστε – στην υπόθεση του Noor 1, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά. Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Για μας, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή.

Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραγκούνης χαρακτήρισε την παρουσία των στελεχών της Νέα Δημοκρατία στην Εισαγγελία ως «σημειολογική», σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης καθώς, όπως είπε, δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται. Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα. Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη. Ήρθαμε εδώ να το εκφράσουμε. Είναι συμβολική η δική μας παρουσία σήμερα εδώ», είπε ο κ. Καραγκούνης.

28/06/2017 14:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: