Συστάσεις κοινωνιολόγων και γονέων για επικινδυνότητα του παιχνιδιού “Μπλε φάλαινα”




Σύσταση σε κάθε ενήλικα να επιτηρεί διακριτικά τα ανήλικα παιδιά απευθύνουν ο Σύνδεσμος Κοινωνιολόγων Κύπρου και η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, εκφράζοντας ανησυχία για τη διάδοση του άκρως επικίνδυνου παιχνιδιού «Μπλε φάλαινα» μέσω του διαδικτύου, το οποίο επιδρά τη σωματική και ψυχοκοινωνική ακεραιότητα των ατόμων που συνειδητά ή ανεπίγνωστα καθίστανται θύματα και κυρίως ανήλικα παιδιά.

Σε ανακοίνωσή τους οι δύο φορείς καλούν γονείς και κηδεμόνες παιδιών να καταγράφουν «τυχόν περίεργες συμπεριφορές που δεν είχαν εκδηλώσει ποτέ προηγουμένως τα παιδιά, καθώς και φωτογραφίες από χτυπήματα, μώλωπες ή κοψίματα, που ενδεχομένως να αναρτώνται σε εφαρμογές στο διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου».

Κοινωνιολόγοι και γονείς καλούν τον κάθε ενήλικα που έχει υπό την φροντίδα του ανήλικο να παρατηρεί «αν τα παιδιά μένουν άυπνα μέχρι τις πρωινές ώρες παρακολουθώντας ταινίες θρίλερ/τρόμου και αν τα παιδιά ξυπνούν από τις πολύ πρωινές ώρες για να κάνουν δραστηριότητες εκτός σπιτιού για τις οποίες δεν αναφέρουν τίποτε».

Αναφέρουν ότι εάν διαπιστώνεται, μέσα από ανάλογα στοιχεία, ότι τα ανήλικα παιδιά όντως απασχολούνται με τη «Μπλε φάλαινα», τότε επιβάλλεται να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλειά τους.

«Εφ’ όσον συζητήσουν μαζί με τα ανήλικα παιδιά για την επικινδυνότητα του υποτιθέμενου παιχνιδιού, να ζητήσουν παράλληλα βοήθεια από επαΐοντες, αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ή άλλους φορείς, που εξ’ αντικειμένου είναι σε θέση να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα στον τόπο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

01/06/2017 10:17 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: