Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη κυβερνοεπίθεση: Aνησυχία σε όλο τον κόσμο




Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έπληξε το δίκτυο υπολογιστών της μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαίου στην Ρωσία, τράπεζες στην Ουκρανία, αλλά και πολυεθνικές εταιρίες με έναν ιό, που φαίνεται να είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε πλήξει περισσότερους από 300.000 υπολογιστές τον προηγούμενο μήνα.

Η εξάπλωση του ιού γίνεται ταχύτατα από χθες, προκαλώντας την ανησυχία των επιχειρήσεων που απέτυχαν ν’ ασφαλίσουν αποτελεσματικά τα δίκτυα τους, από την οξεία επιθετικότητα των χάκερς. Η εξέλιξη της κατάστασης δείχνει ότι υποδομές στρατηγικής σημασίας, δίκτυα υπολογιστών κρατικών υπηρεσιών, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, είναι ευάλωτες έναντι των σύγχρονων κυβερνοεπιθέσεων.

Οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ανέφεραν διακοπές στην λειτουργία τους, ενώ οι δραστηριότητες αρκετών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχουν πληγεί.

Ο ιός φαίνεται να έπληξε και τον μεγαλύτερο λιμένα υποδοχής εμπορευμάτων στην Ινδία, ενώ οι συνέπειες της επίθεσης σε εταιρίες και κυβερνητικές υποδομές στην ευρύτερη ασιατική περιοχή, φαίνεται να είναι περιορισμένη.

28/06/2017 08:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: