Η Κύπρος έτοιμη να βοηθήσει, λέει ο Νίκος Αναστασιάδης στον Πορτογάλο πρωθυπουργό




Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στην προσπάθεια κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Πορτογαλία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό της χώρας, Αντόνιο ντα Κόστα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στο μήνυμά του ο Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει τη μεγάλη θλίψη του για τις πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και συνεχίζουν να προκαλούν τον θάνατο και την καταστροφή.

Στέλνει παράλληλα, εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους αυτών που χάθηκαν, καθώς και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

«Επιθυμώ να επαινέσω το θάρρος που επιδείχθηκε από τις ομάδες κατάσβεσης του πυρός που υπό ακραίες συνθήκες προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Η Κύπρος είναι έτοιμη να στείλει στην Πορτογαλία ομάδα πυροσβεστών σε συνεργασία με τον Μηχανισμό Αστικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης των μαινόμενων πυρκαγιών» καταλήγει.

19/06/2017 10:05 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: