Η ΕΕ δεν εξετάζει επιβολή εμπορικών κυρώσεων στις ΗΠΑ για αποχώρηση από συμφωνία για το κλίμα




Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσυρθεί από τη συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, είπε ο Επίτροπος Κλίματος και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανέτε.

“Αυτό δεν είναι κάτι που εξετάζουμε” είπε ο Κανέτε, από την Κοπεγχάγη όπου βρίσκεται, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters αν οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να επιβάλουν κάποιου είδους κυρώσεις, εμπορικές ή άλλες, στις ΗΠΑ.

“Θα τους δείξουμε ότι η επίτευξη των στόχων μας είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την οικονομία, πολύ θετικό για την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας και πολύ θετική για την ευημερία των πολιτών”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ σκοπεύει να ανακοινώσει απόψε (στις 22.00 ώρα Ελλάδας) αν οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Σύμφωνα με πολλές πηγές, θα επαναλάβει την προεκλογική δέσμευσή του καθώς θέλει να ενισχύσει την αμερικανική βιομηχανία άνθρακα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα αυτόν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι αν καταρρεύσει η συμφωνία του Παρισιού λόγω της αποχώρησης των ΗΠΑ, “οι έρημοι θα επεκταθούν, θα γίνουν πόλεμοι και εμφύλιοι πόλεμοι για το νερό, και συνεπώς μετακινήσεις μεταναστών”.

01/06/2017 17:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κοπεγχάγη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: