Για νεκρούς ομιλούν τα βρετανικά ΜΜΕ: Φορτηγό κτύπησε πιστούς έξω από τζαμί στο Λονδίνο




Δύο άτομα φαίνεται να έχουν σκοτωθεί αφότου ένα μικρό φορτηγό (βαν) έπεσε πάνω σε άτομα κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Η εφημερίδα Evening Standard ανέφερε ότι ένα άτομο είχε μαχαιρωθεί από ένα εκ των τριών δραστών που βγήκε από το όχημα κοντά στο πάρκο Φίνσμπερι, ενώ μάρτυρες είπαν στον αγγλικό σταθμό Sky ότι το όχημα χτύπησε τουλάχιστον δέκα άτομα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε νωρίτερα τον τραυματισμό αρκετών ατόμων και τη σύλληψη ενός ατόμου. Οι αρχές ερευνούν όλες τις πιθανότητες, με πρώτη -όπως πάντα- την τρομοκρατική ενέργεια. Οι εκδοχές που ακούγονται είναι διάφορες.

— Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης, όταν ένα μικρό φορτηγό βαν έπεσε σε άτομα κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε “απόλυτα συγκλονισμένος” από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

19/06/2017 05:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Λονδίνο, United Kingdom

“Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια”, είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι “έχει συλληφθεί ένα άτομο”.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, μετά την επίθεση περαστικοί όρμησαν στον έναν εκ των δραστών και αφού πάλεψαν μαζί του, τον ακινητοποίησαν έως ότου καταφθάσει η αστυνομία.

Οι άλλοι δύο δράστες όμως που βρίσκονταν μέσα στο βαν κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ;

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΤΥΧΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ;

https://www.youtube.com/watch?v=mR-IzBg0DNE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: