Για απομόνωση των “ακραίων εθνικιστικών δυνάμεων που δεν θέλουν λύση”, μίλησε ο Σταύρος




Του ανταποκριτή του ΚΥΠΕ
στην Αθήνα, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Την πλήρη απομόνωση «των ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Κύπρο, που δεν θέλουν λύση», έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι για την επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη η πλήρης απομόνωση των ακραίων εθνικιστικών κύκλων που δε θέλουν να βρεθεί μια πραγματική λύση.

«Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες», υπογράμμισε, αλλά σημασία έχει, πρόσθεσε, «να ελέγξουμε όμως και τους “δικούς μας” που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση».

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να έχει τη στήριξή μας, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε εκφράζοντας την ελπίδα του ότι όλα τα κόμματα θα στηρίξουν τον Κύπριο Πρόεδρο.

‘Οσον αφορά την απόφαση του Eurogroup είπε ότι επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη θέση του Ποταμιού ότι η διαπραγμάτευση καθυστέρησε αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία και η ανάπτυξη και η χώρα να χρειάζεται κάθε μήνα περισσότερα δανεικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: