Διαζύγιο του ΔΝΤ με την Ευρώπη προανήγγειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

Klaus Regling, Chief Executive Officer of the European Financial Stability Facility (EFSF) and Managing Director of the European Stability Mechanism. EPA, OLIVIER HOSLETKlaus Regling, Chief Executive Officer of the European Financial Stability Facility (EFSF) and Managing Director of the European Stability Mechanism. EPA, OLIVIER HOSLET

Διαζύγιο του ΔΝΤ με την Ευρώπη. Αυτό προανήγγειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεγκλινγκ ανέφερε ότι οι διασώσεις χωρών στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται από τον ΕSM, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε: Υπάρχει βέβαια και η συζήτηση το τι θα κάνουμε με τον ΕSM. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες, κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του.

20/06/2017 09:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Διαζύγιο του ΔΝΤ με την Ευρώπη προανήγγειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*