Διαταραγμένο άτομο ο δράστης της επίθεσης στο Φίνσμπουρι Παρκ, σύμφωνα με την οικογένειά του

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι εσχάτως είχε εκδηλώσει μίσος για τους μουσουλμάνους και ότι μεταμορφωνόταν όταν έπινε πολύ, κάτι που συνέβαινε συχνά. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι εσχάτως είχε εκδηλώσει μίσος για τους μουσουλμάνους και ότι μεταμορφωνόταν όταν έπινε πολύ, κάτι που συνέβαινε συχνά. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.

Ως διαταραγμένο άτομο περιγράφουν τον δράστη της επίθεσης με φορτηγό στο Φίνσμπουρι Παρκ του βορείου Λονδίνου η μητέρα και η αδερφή του, σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες.

Ο 47χρονος Ντάρεν Όσμπορν, άνεργος μηχανικός και πατέρας τεσσάρων παιδιών από το Κάρντιφ της Ουαλίας, συνελήφθη μετά από την επίθεση που έχει αφήσει πίσω της έναν νεκρό και δέκα τραυματίες.

Ο Όσμπορν δεν είχε απασχολήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας, ωστόσο οι Aρχές ερευνούν το παρελθόν του, μεταξύ άλλων για πιθανές διασυνδέσεις με την ακροδεξιά.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι εσχάτως είχε εκδηλώσει μίσος για τους μουσουλμάνους και ότι μεταμορφωνόταν όταν έπινε πολύ, κάτι που συνέβαινε συχνά.

Μουσουλμάνα γειτόνισσά του δήλωσε ότι ήταν ευγενικός και πως είχε προσφερθεί να την βοηθήσει με μια χαλασμένη βρύση, ωστόσο μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο London Bridge η συμπεριφορά του είχε αλλάξει. Έφτασε στο σημείο να βρίσει τον 12χρονο γιο της.

Θαμώνες της τοπικής παμπ στην οποία σύχναζε ο δράστης είπαν ότι το βράδυ του Σαββάτου, μία ημέρα πριν από την επίθεση, είχε πιει και άρχισε να βρίζει τους μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα να τον πετάξουν έξω από την παμπ. Τότε υποσχέθηκε ότι θα έκανε «ζημιά» στους μουσουλμάνους.

Μία ημέρα αργότερα ενοικίασε το όχημα με το οποίο διήνυσε την απόσταση διάρκειας τεσσάρων ωρών από το Κάρντιφ έως το βόρειο Λονδίνο.

Γνωστοί του τον περιγράφουν ως «φωνακλά και επιθετικό», άνθρωπο που καβγάδιζε ορισμένες φορές και βίαια όταν έπινε.

Παράλληλα, όμως, περιγράφεται και ως στοργικός πατέρας που μόλις την Παρασκευή για παράδειγμα πήγε τα παιδιά του στο σχολείο. Πέρασε δε μαζί τους το Σάββατο το απόγευμα στο σπίτι τους τραγουδώντας.

Η αδερφή του που ζει στο Γουέστον-σουπερ-Μαρ εξέφρασε τη θλίψη της για ό,τι συνέβη και η μητέρα του έκανε λόγο για φρικαλεότητα.

Ωστόσο, είπαν ότι ο Όσμπορν δεν είχε πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, δεν ήταν ρατσιστής και δεν είχε συνδέσεις με την άκρα δεξιά.

Σημείωσαν ότι προ έξι μηνών χώρισε με τη σύντροφό του και ότι ήταν διαταραγμένο άτομο υπό φαρμακευτική αγωγή.

Η αστυνομία ερευνά το σπίτι του στο Κάρντιφ.

20/06/2017 12:15 – ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο

Be the first to comment on "Διαταραγμένο άτομο ο δράστης της επίθεσης στο Φίνσμπουρι Παρκ, σύμφωνα με την οικογένειά του"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*