Αβάσιμη η εικασία για έγγραφο που θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ




Η εικασία ότι τα Ηνωμένα Έθνη εισηγούνται στο κοινό έγγραφο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις μια νέα Συνθήκη Εγκαθίδρυσης που θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία είναι αβάσιμη και θεμελιωδώς λανθασμένη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, σύμφωνα με το οποίο το έγγραφο που ετοιμάζει ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε φαίνεται να κινείται σε λογική κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της νέας Συνθήκης που θα συμφωνηθεί.

Ο κ. Σιντίκ υπογράμμισε πως το έγγραφο βασίζεται σε θέσεις που έχουν διατυπωθεί από όλους τους συμμετέχοντες “και στοχεύει μόνο στην καθοδήγηση της συζήτησης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στο Κραν Μοντάνα”.

“Ενώ ο σκοπός του εγγράφου είναι να διασφαλίσει μια συζήτηση που να προσανατολίζεται στην επίτευξη αποτελεσμάτων, δεν κάνει οποιεσδήποτε εισηγήσεις για συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως έχει συμφωνηθεί με όλες τις πλευρές”, πρόσθεσε.

“Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Κρανς Μοντάνα, όχι πριν”, κατέληξε ο κ. Σιντίκ.

20/06/2017 13:23 – ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: