Απίστευτες τουρκικές προκλήσεις σε χώρους ασκήσεων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού




Στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου διεξάγεται η άσκηση του πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς» και τακτικά και τεχνικά αντικείμενα της οποίας παρακολούθησε σήμερα η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επικεντρώθηκε η έκνομη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας χθες και ιδιαίτερα σήμερα.

Δέκα, όπως και χθες, οπλισμένα τουρκικά F-16, ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Καταγράφηκαν 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι 14 σημειώθηκαν από το CN-235, οι 3 από το ελικόπτερο και οι 7 από τους 4 σχηματισμούς των τουρκικών αεροσκαφών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, παρακολούθησαν δραστηριότητες της άσκησης στην Αλεξανδρούπολη, και στη συνέχεια επισκέφθηκαν συμμετέχοντα στην άσκηση πλοία του πολεμικού ναυτικού στη Σαμοθράκη, στον ‘Αγιο Ευστράτιο και στη Λήμνο.

Περαιτέρω ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, επιβαίνοντες στη φρεγάτα «Ναυαρίνο», παρακολούθησαν αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του στόλου, στο πλαίσιο της εν λόγω άσκησης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: