Ξεκίνησε ο τελικός για το Κύπελλο Ελλάδος: Στεφάνια στη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου, οπαδού του ΠΑΟΚ




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε στις 9.00 ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Πριν την έναρξη οι αρχηγοί των δυο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Πριν την έναρξη του αγώνα το κύπελλο μετέφεραν οι δυο βετεράνοι άσοι των δυο ομάδων Σταύρος Σαράφης και Θωμάς Μαύρος ενώ οι πρόεδροι των δυο ομάδων κ. Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Ασλανιδης χαιρέτισαν τους 22 ποδοσφαιριστές και τους διαιτητες του τελικού.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Φωτιά άναψαν καίγοντας πλαστικά καθίσματα οι οπαδοί της ΑΕΚ, λίγα λεπτά πριν από την καθορισμένη έναρξη του τελικού του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Πάντως αναμένεται πως η έναρξη θα καθυστερήσει, καθώς δυο λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα οι δυο ομάδες δεν είχαν εμφανιστεί με την συνοδεία των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά θα ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση (αντί για τις 20:30, η σέντρα θα γίνει στις 21:00).

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ (τυπικά γηπεδούχος) και της ΑΕΚ βγήκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και έχουν ξεκινήσει ζέσταμα με τον Βλάνταν Ίβιτς να επιλέγει Κάνιας και Μπίσεσβαρ (που θεωρητικά διεκδικούσαν την ίδια θέση) και τον Μανόλο Χιμένεθ να προτιμά τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Βάργκας.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

Μάχες οπαδών των δύο ομάδων και των αστυνομικών εκτός γηπέδου πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μάχες οπαδών των δύο ομάδων και των αστυνομικών εκτός γηπέδου πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Tραυματίες και δακρυγόνα εκτός και εντός γηπέδου πριν από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Τραυματίες και πολλά δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις συνθέτουν το σκηνικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου η τάξη αποκαταστάθηκε πριν λίγο με τους οπαδούς των δυο ομάδων να μην έχουν μπει ακόμα όλοι στο στάδιο, μια ώρα πριν την έναρξη του τελικού.

Ασθενοφόρα εκτός γηπέδου έχουν επιστρατευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι αρμόδιοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου και της ΕΠΟ συσκέπτονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δεν ήταν και έκπληξη με δεδομένο τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις από προηγούμενους τελικούς.

Τα δακρυγονα ωστόσο ανάγκασαν τους θεατές και διαπιστευμένους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους για να αποφύγουν τις συνέπειες, ενώ με την αποκατάσταση της τάξης ολοι αναμένουν έναρξη του τελικού, που ωστόσο αμαυρώθηκε από γεγονότα θλιβερά για μια γιορτή ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μάχες «σώμα με σώμα» εξελίχθηκαν μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό υποχρέωσε τις περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και να εκκενώσουν τμήμα της κερκίδας.

Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια.

Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκαν στην αερογέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: