Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από επίθεση τρομοκρατών εναντίον Χριστιανών: Κτύπησαν αθώα παιδιά




Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.

Η επίθεση έγινε τη στιγμή που κατευθύνονταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην ανατολική Μίνια της Άνω Αιγύπτου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 28 και μεταξύ αυτών είναι και πολλά παιδιά.

Οι Κόπτες χριστιανοί που μπήκαν στο στόχαστρο είχαν ξεκινήσει για προσκύνημα στο μοναστήριιο του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, στην επαρχία Μίνια, στα νότια του Καΐρου.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δίνουν επίσημες πηγές του Υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

Ωστόσο, εκφράζεται φόβος από εκπροσώπους της Κοπτικής Εκκλησίας ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι τελικά μεγαλύτερος.

Τα τοπικά μέσα και οι αρχές κάνουν λόγο για τρία οχήματα 4Χ4 που επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο και ένα μικρό φορτηγό, όλα προερχόμενα από τη γειτονική πόλη του Μπένι Σουέφ.

Η επίθεση έγινε από 10 οπλισμένους που η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για να τούς εντοπίσει.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ καταδίκασε την επίθεση, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται σε επίσκεψη, τονίζοντας ότι “τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν ποτέ να ικανοποιούν κανένα Μουσουλμάνο και κανένα Χριστιανό”.

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

26/05/2017 18:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Κάιρο, Egypt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: