Total, ExxonMobil, ΕΛΠΕ ενδιαφέρονται για έρευνες σε θάλασσιες περιοχής της Κρήτης




Αίτηση ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, κατέθεσαν σήμερα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, από κοινού, οι εταιρίες Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Οι περιοχές ενδιαφέροντος των τριών εταιρειών καθορίστηκαν με βάση τα δεδομένα από προηγούμενες έρευνες, τα οποία επεξεργάστηκαν με νεότερες μεθόδους.

Σήμερα, οι τρεις Εταιρείες που συνθέτουν την Κοινοπραξία μετουσιώνουν σε πράξη τη βούλησή τους να συνεργαστούν, για την ανακάλυψη πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός.

“Η μακρά περίοδος αναμονής, μυθοπλασίας και εντυπώσεων, θα αντικατασταθεί με επιστημονική τεκμηρίωση. Εάν όντως αποδειχθεί η ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων, είναι βέβαιο ότι η χώρα μας θα εισέλθει σε μια νέα εποχή, με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τη γεωπολιτική και ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδος», επισήμανε ο κ. Τσοτσορός.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης
Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 31/05/2017 21:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: