Το πρώτο ταξίδι της Μελάνια στο εξωτερικό ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών




Η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Θα συνοδεύσει τον σύζυγό της, Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο δικό του πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό που άρχισε χθες. Πρόκειται για μια οκταήμερη περιοδεία σε τέσσερις χώρες και με πέντε σταθμούς.

Το προεδρικό ζεύγος θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τη Ρώμη και τη Σικελία στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, ενώ το ταξίδι περιλαμβάνει ακρόαση από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η γεννημένη στη Σλοβενία της κεντρικής Ευρώπης Πρώτη Κυρία θα συνοδεύσει τον πρόεδρο σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα μετάσχει μόνη της σε άλλες, έχοντας συνομιλίες με γυναίκες και παιδιά. Στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού, η Μελάνια θα παραστεί σε προγράμματα για συζύγους στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ (24-25 Μαΐου) στις Βρυξέλλες και της G7 (26-27 Μαΐου) στην Ταορμίνα της Σικελίας. Το ταξίδι της θα ολοκληρωθεί με ομιλία της προς το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και τις οικογένειες τους στην Ιταλία.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: