Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά – Άιντα: Τον κάλεσε στην Αθήνα ο Έλληνας ΥΠΕΞ




O Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, επικοινώνησε σήμερα, τηλεφωνικώς με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide και, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τον προσκάλεσε, την Δευτέρα 29 Μαΐου, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου και θα τον δεχθεί.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός πήρε την πρωτοβουλία, για την οποία φέρεται να ήταν ενήμερη και η Λευκωσία, προτού γίνει η πρόσκληση προς τον Νορβηγό διπλωμάτη.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφ´ενός μεν λόγω της δυσκολίας επανεκκίνησης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, κι αφετέρου δε εξαιτίας της ψυχρής, όπως περιγράφεται, σχέσης μεταξύ Κοτζιά και Aιντα, έπειτα από την επιστολή που έστειλε ο Έλληνας ΥΠΕΞ προς τον γγ του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας τον ειδικό του σύμβουλο ότι προωθούσε τις θέσεις της Άγκυρας όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/Αθήνα 26/05/2017 19:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: