Θα αποσύρει αποφάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό δήλωσε ο Παπαδόπουλος




Αν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα αποσύρει προτάσεις από τις συνομιλίες στο Κυπριακό, δήλωσε στον ACTIVE  107,4-102,5 ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ και τους δημοσιογράφους Άντρη Δανιήλ, Λευτέρη Αδειλίνη και Γιώργο Καλλινίκου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι το ιδανικό μοντέλο λύσης του Κυπριακού, είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που παραβιάζονται από τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.

Κληθείς να διευκρινίσει, αναφέρθηκε στις τέσσερεις ελευθερίες των Τούρκων που είχε δεχθεί όπως είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας με τον Ταλάτ, καθώς και την παραμονή όλων των εποίκων που έχει αποδεχθεί ο Νίκος Αναστασιάδης. Αυτά είπε, δεν περιλαμβάνονται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Που αναφέρεται διερωτήθηκε, ότι πολιτική ισότητα σημαίνει αριθμητική ισότητα ότι πρέπει να δεχθούμε τα βέτο;

Εμείς καταθέσαμε είπε, ένα έγγραφο στο Εθνικό Συμβούλιο που αναφέρεται στη νέα στρατηγική στο Κυπριακό. Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας είναι πως, ότι ακολουθήθηκε τα τελευταία 9 χρόνια, κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Δεν έκαμψαν την Τουρκική αδιαλλαξία οι γενναιόδωρες υποχωρήσεις. Χρειάζεται να αλλάξουμε τακτική.

Ναι, θα αποσύρουμε προτάσεις που πέτυχαν την αποθράσυνση της Τουρκίας και παραβιάζουν αποφάσεις του Εθνικού ΣΥμβουλίου και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που είναι επικίνδυνο, όπως την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πρώτη μέρα, να κάνουμε τον Ακιντζί συμπρόεδρο και να έχει βέτο στα πάντα και να μην μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση αν κάτι πάει λάθος, ενώ την ίδια ώρα να εμπιστευθούμε τον Ερντογάν ότι σε βάθος χρόνου θα αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα και θα απομακρύνει εποίκους.

Εν δυνάμει συνεργάτες στη Συμμαχία Πολιτών

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σίμου Αγγελίδη ότι οι πέντε του ενδιάμεσου είναι κατώτεροι των περιστάσεων, αν προχωρήσουν διασπασμένοι, μόνοι οι τρεις ή και μεμονωμένα, ο κύριος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε εν δυνάμει συνεργάτες τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών.

Οι αποφάσεις είπε της Συμμαχίας Πολιτών είναι σεβαστές. Παρά τις όποιες διαφωνίες ή διαφορετικές αποφάσεις, εμείς τους αντιμετωπίζουμε εν δυνάμει συνεργάτες, σε μια προσπάθεια για την αλλαγή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: