Συνελήφθησαν στην Τρίπολη ο πατέρας και ο μικρότερος αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας




Ο μικρότερος αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας, που σκότωσε 22 ανθρώπους στην είσοδο συναυλιακού χώρου στο Μάντσεστερ, συνελήφθη στην Τρίπολη, καθώς θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είπε σήμερα εκπρόσωπος τύπου των λιβυκών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα, γνωστή ως Rada, έθεσε υπό κράτηση τον Χασέμ Αμπέντι, που έχει γεννηθεί το 1997, χθες Τρίτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου Άχμεντ Μπιν Σάλεμ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ΕΠΙΣΗΣ: Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ συνελήφθη σήμερα στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μιας μονάδας των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, του αδελφού του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, ένας εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ένας νέος ύποπτος, ο πέμπτος κατά σειρά, συνελήφθη σε σχέση με τη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, όπου έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Ο άνδρας, που μετέφερε ένα δέμα, συνελήφθη στην πόλη Γουίγκαν, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων δυτικά του κέντρου του Μάντσεστερ.

«Προχωρήσαμε σε μια σύλληψη στο Γουίγκαν σήμερα το απόγευμα σε σχέση με τις έρευνες για το φρικιαστικό περιστατικό στο Μάντσεστερ Αρένα» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

«Όταν συνελήφθη, ο άνδρας είχε μαζί του ένα δέμα το οποίο εξετάζουμε αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σε ένα δίκτυο προσώπων επικεντρώνει τις έρευνές της η βρετανική αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στο Μάντσεστερ όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι τη Δευτέρα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας προφανώς δεν έδρασε μόνος του.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ερευνάμε ένα δίκτυο» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ίαν Χόπκινς σε δημοσιογράφους.

«Όπως έχω πει, (οι έρευνες) συνεχίζονται με συγκεκριμένο ρυθμό. Διεξάγουμε εκτενείς έρευνες και επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στην περιοχή του Μάντσεστερ καθώς μιλάμε» επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «τέσσερις άνθρωποι» έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του προσώπου που κατασκεύασε ενδεχομένως τις βόμβες καθώς και άλλων πιθανών συνεργών του βομβιστή αυτοκτονίας

Η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς που ενδεχομένως βοήθησαν τον Σαλμάν Αμπέντι να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 ανθρώπους σε συναυλία στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα, έγινε γνωστό από μια πηγή που είναι ενήμερη για την εξέλιξη των ερευνών.

“Το ερώτημα είναι: ενεργούσε μόνος του ή ανήκε σε δίκτυο προσώπων που ήθελαν να σκοτώσουν. Σε αυτό επικεντρώνεται η έρευνα” επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

“Η ανησυχία είναι ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που τον βοήθησαν να φτιάξει τη βόμβα. Το να κατασκευάσει κανείς αυτούς του είδους τον εκρηκτικό μηχανισμό απαιτεί ειδικές γνώσεις και ικανότητες”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

24/05/2017 16:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters – AFP
Λονδίνο, United Kingdom
Τρίπολη, Libyan Arab Jamahiriya

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: