Σχεδόν 9.000 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν κατά του Τραμπ στις Βρυξέλλες στις 24 Μαΐου




Περισσότεροι από 8.700 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής που ακολουθεί στις 24 Μαΐου στη βελγική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την σελίδα των διοργανωτών στο Facebook, η διαδήλωση θα τιτλοφορείται “Ο Τραμπ δεν είναι Ευπρόσδεκτος” και θα έχει στόχο να εκφράσει την λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ζητήματα όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μεταναστευτικό.

“Πρόκειται για μια πορεία για την ειρήνη και εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων, για την προστασία του πλανήτη και του περιβάλλοντος, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, για την μάχη κατά των σεξιστικών διακρίσεων και του ρατσισμού”, γράφουν οι διοργανωτές στην σελίδα τους στο Facebook.

Πριν από λίγες μέρες η Εθνική Ένωση Αστυνομικών και Προσωπικού Ασφαλείας του Βελγίου, η SNPS, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στις Βρυξέλλες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της επίσκεψής του.

Συνολικά περίπου 3.000 αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου φέρεται ότι θα επιστρατευθούν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπου θα παραστούν περισσότεροι από 24 ηγέτες κρατών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

19/05/2017 11:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: