«Πάμε με αυτοπεποίθηση να πάρουμε την κούπα», λέει ο Μίλαν Τόμιτς για Ολυμπιακό

AΠΕ-ΜΠΕAΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μίλαν Τόμιτς ετοιμάζεται για την δέκατη συμμετοχή του σε Φάιναλ-4 με την ομάδα του Ολυμπιακού, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο πάγκο των «ερυθρόλευκων»  αποκάλυψε ποιες από αυτές τις συμμετοχές ξεχωρίζει, ενώ τόνισε πως πρέπει στο μυαλό των παικτών του να είναι μόνο ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμιτς:

Για την 10η συμμετοχή του σε Φάιναλ-4 και ποια ξεχωρίζει: «Είναι μεγάλη χαρά που θα πάω για 10η φορά στο Φάιναλ-4 με τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Από την αρχή της χρονιάς βάλαμε αυτό το στόχο και με πολύ κόπο και προσπάθεια το καταφέραμε. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεν θα το πίστευα αν μου έλεγε κάποιος ότι θα πάω σε 10 Φάιναλ-4. Δεν είναι απλό να πας στο Φάιναλ-4. Μόνο οι μεγάλες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν τόσες πολλές φορές και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, το έχει δείξει.Τα τρία στα οποία έχουμε πάρει την κούπα. Από αυτά τα τρία δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανένα γιατί ήταν μεγάλη η χαρά και του 1997 και στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Οπότε θα τα έβαζα και τα τρία μαζί σε ένα. Σαν παίκτης πηγαίνεις σε ένα Φάιναλ-4 περιμένοντας από τον προπονητή να σου δώσει την κατεύθυνση. Τώρα εσύ πρέπει εσύ να σκέφτεσαι για τον παίκτη και να δίνεις την εντολή. Είναι εντελώς ανάποδη η ρουτίνα».

Για το αν είναι πιο δύσκολο να είναι παίκτης ή προπονητής σε ένα Φάιναλ-4: «Πιο δύσκολο είναι να είσαι προπονητής. Από την άλλη μου αρέσει να αρέσει να υπάρχει δυσκολία, γιατί τότε βγαίνεις πιο δυνατός σαν άνθρωπος».
Για τις προσδοκίες του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη:
«Είχαμε πάρα πολύ καλή χρονιά και πιστεύω ότι αξίζαμε να πάμε. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με αυτοπεποίθηση και όχι απλά για να συμμετέχει αλλά για να πάρει την κούπα. Πρώτα κοιτάμε τον ημιτελικό, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε καθόλου πιο μακριά. Η σκέψη μας πρέπει να είναι μόνο σε μία ομάδα αυτή τη στιγμή και στο πως θα καταφέρουμε να πάμε στον τελικό.»

Δημήτρης Σπυρίδων , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Be the first to comment on "«Πάμε με αυτοπεποίθηση να πάρουμε την κούπα», λέει ο Μίλαν Τόμιτς για Ολυμπιακό"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*