Όχι, η σημαία μας δεν μπορεί να φύγει από το κτίριο του ΟΗΕ: Κάλλιο πληγωμένη παρά κατεβασμένη! 




Του Νίκου Αντωνιάδη – Νέα Υόρκη

Πριν ενάμισυ περίπου χρόνο είχα αναφερθεί στη σημαία της Παλαιστίνης που υψώθηκε στον ουρανό του κεντρικού κτηρίου του ΟΗΕ, εδώ στη Νέα Υόρκη.

Τότε, τα πράγματα για εμάς ήταν αλλιώς. Ήταν η αρχή, η αισιόδοξη αφετερία των συνομιλιών με τον “νεοκλεγέντα” κ. Ακιντζί. Η ανησυχία όμως υπήρχε από τότε. Το ερώτημα βασανιστικό. Και κάθε που περνούσα από το κτήριο, ακόμη και τώρα, κάθε φορά που περνώ από το κτήριο, κοιτάζω πάνω για να βεβαιωθώ πως η σημαία μας είναι εκεί.

Ο αγαπητός φίλος Μιχάλης Ιγνατίου, πριν 15 χρόνια, εκείνες τις μέρες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη ανέφερε για το κτύπημα στους δίδυμους πύργους πως “οι Αμερικανοί περπατάνε και κοιτούν ψηλά στα κτήρια”! Πόσο “πρόσφατο” μπορεί να ακουστεί αυτό για εμάς τους Κύπριους; Ποια είναι η επόμενη μέρα για εμάς, την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τον ασταμάτητα παραβιασμένο εναέριο μας χώρο και τη θάλασσα μας; Ποιοι κρατάνε την τράπουλα και μοιράζουν; Πόσο “ανεκτικός” είναι ο Πρόεδρος μας σε αυτό το διαμοιρασμό; Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια “λύση” μακριά από τα ελληνικά πλαίσια που μεγαλώσαμε (σωστά ή λάθος); Και πάνω από όλα, γιατί νιώθουμε την πίεση όλων, οι οποίοι με τη σιωπή τους μας άφησαν στο έλεος του Σουλτάνου;

Καθημερινά ακούω, βλέπω, μετρώ και προσπαθώ να κρατήσω την ηρεμία μου, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στα μηνύματα εκείνα, τόσο προς τον Πρόεδρο, όσο και προς όλη την πολιτική ομάδα του τόπου μας, τα οποία θα μας φέρουν κοντά για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο μιας πιθανής κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καθημερινά κοιτάζω πάνω στον ουρανό του ΟΗΕ, εκεί που η σημαία μας είναι πιο κοντά στο Θεό. Και απλά βάζω το σταυρό μου.

Σε όποιον Θεό κι αν πιστεύεις, ακόμη κι αν είσαι Άθεος, κάνε απλά την ευχή σου! Γιατί εύχομαι και ελπίζω πως η ευχή όλως μας, το κοινό σημείο όλων μας, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με όσα εκτυλίσσονται, είναι η πατρίδα μας, η σημαία μας, οι ρίζες μας!

Και δεν μπορεί κανένας να τα ξεριζώσει όλα αυτά (για δεύτερη φορά) αν δεν του δώσουμε εμείς οι ίδιοι τη τσάπα!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: