Ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν έπεσε στη θάλασσα για τα γυρίσματα της ταινίας του Χάνεκε




Στα 86 του, ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν δεν δίστασε να πέσει στη θάλασσα, με θερμοκρασία 16 βαθμών, για να γυρίσει μια σκηνή της νέας ταινίας του Μίχαελ Χάνεκε.

Ο λόγος; Του υποσχέθηκαν ότι δεν θα ήταν υποχρεωμένος να πάει στις Κάννες για να παραστεί στην προβολή της ταινίας. Παρ’ όλ’ αυτά, όχι μόνο γύρισε τη σκηνή αλλά σήμερα βρισκόταν και στην Κρουαζέτ για να προωθήσει τη νέα δημιουργία του Αυστριακού σκηνοθέτη, την ταινία Happy End.

Ο ηθοποιός, που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Ματιέ Κασοβίτς, δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία στον ρόλο ενός αυτοκτονικού πατριάρχη. Σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου ο Τρεντινιάν ξεδίπλωσε το χιούμορ του και δεν δίστασε να παρουσιάσει την αστεία πλευρά των γυρισμάτων, αφηγούμενος ένα ανέκδοτο σχετικά με μια δύσκολη σκηνή: έπρεπε να πέσει στη θάλασσα ενώ το θερμόμετρο έδειχνε μόλις 16 βαθμούς.

“Ρώτησα την παραγωγή: αν γυρίσω τη σκηνή χωρίς προβλήματα, θα με απαλλάξετε από το ταξίδι από τις Κάννες;. Μου απάντησαν στην αρχή “ναι”, μετά “θα δούμε”. Όμως είναι πολύ σημαντικές οι Κάννες”, είπε, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

“Γυρίσαμε σε τρεις ημέρες το τέλος της ταινίας που είναι αρκετά διφορούμενο. Είναι ένα ευτυχές τέλος ή ένα λυπηρό τέλος. Αυτό αποφάσισε ο Μίχαελ (Χάνεκε). Σε κάθε περίπτωση, όσα κάνει είναι σωστά!”, πρόσθεσε.

Ο Τρεντινιάν έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών το 1969 για το Ζ του Κώστα Γαβρά.

Με την ταινία Happy End ο Χάνεκε ελπίζει ότι την Κυριακή θα γίνει ο πρώτος σκηνοθέτης που κερδίζει τρεις Χρυσούς Φοίνικες. Έχει τιμηθεί άλλες δύο φορές με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, το 2009 για την ταινία Η λευκή κορδέλα και το 2012 για την Αγάπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: