Ο Κοτζιάς στη Λευκωσία για την 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΟ υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στη Λευκωσία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ξεκινά απόψε με άτυπο δείπνο και ολοκληρώνεται αύριο.

Η επιτυχημένη εξάμηνη προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης επιστεγάζεται αυτό το διήμερο με τη διοργάνωση της υπουργικής συνόδου των κρατών-μελών του Οργανισμού και θέματα που παγίως απασχολούν το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Ταυτόχρονα, θα συζητηθεί η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως είναι η τρομοκρατία, ο ρατσισμός, η διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών και η εξέταση των υφιστάμενων διενέξεων στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Με το πέρας της συνάντησης, η Κύπρος θα παραδώσει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών στην Τσεχία, η οποία θα προΐσταται, κατά το επόμενο εξάμηνο, των εργασιών του συγκεκριμένου οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

18/05/2017 12:55
Σοφία Αραβοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Be the first to comment on "Ο Κοτζιάς στη Λευκωσία για την 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*