Κύπρος: Εκπαιδευτική εκδήλωση μουσειακής αγωγής για μαθητές δημοτικών σχολείων




Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 από την Πάφο το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του κυπριακού Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων οργάνωσε εκπαιδευτική εκδήλωση μουσειακής αγωγής για παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης και τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση με τίτλο «Στου Διόνυσου την Οικία, ξετυλίγεται ιστορία…», πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου και αποσκοπούσε στη διαγενεαλογική μάθηση. Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετείχαν, να αλληλεπιδράσουν με τους γονείς ή παππούδες και γιαγιάδες τους, για να εξερευνήσουν από κοινού ένα σημαντικό πολιτισμικό χώρο της Κύπρου, με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσικοαφηγηματική παράσταση με μύθους, από την αφηγήτρια-θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Κατσαρή και τον εκφωνητή, κειμενογράφο και παραγωγό ήχου, Δημήτρη Φυρίο, εκπαιδευτικά παιχνίδια στην Οικία του Διόνυσου και εικαστική δραστηριότητα με τις μουσειοπαιδαγωγούς, συμβούλους Μουσειακής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Κάκια Ανδρονίκου και Χρυστάλλα Αντωνίου.

15/05/2017 07:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: