Υποδοχή τα ξημερώματα για τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ στο Λευκό Πύργο: Απίστευτα πανηγύρια




Με τους ποδοσφαιριστές στην οροφή του λεωφορείου της ΠΑΕ, ανάβοντας πυρσούς και τραγουδώντας συνθήματα, τους Βλάνταν Ιβιτς, Ιβάν Σαββίδη στις πρώτες θέσεις του οχήματος και οπαδούς της ομάδας να παραληρούν, έφτασε στις 04.30 τα ξημερώματα της Κυριακής (7 Μαίου) στη Θεσσαλονίκη, από τον Βόλο, μετά την επικράτηση στο φετινό τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, επί της ΑΕΚ (2-1), ο ΠΑΟΚ.

Η νύχτα έγινε κυριολεκτικά… μέρα, από δεκάδες πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας, με την αποστολή των «ασπρόμαυρων» να συνοδεύεται από τους χιλιάδες υποστηρικτές του συλλόγου από την αρχή της Λεωφόρου Νίκης, μέχρι το Λευκό Πύργο (όπου κορυφώθηκε το πανηγυρικό κλίμα), ως το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς». Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρέμειναν για αρκετή ώρα, με «θερμές» εκδηλώσεις, χωρίς, ωστόσο, η ομάδα να βρίσκεται εκεί.

ΕΔΩ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ρούλα Αβραμίδου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν μπροστά από το Λευκό Πύργο μετά το τέλος του τελικού αγώνα κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ των ομάδων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο «Πανθεσσαλικό» Στάδιο, στο Βόλο. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν μπροστά από το Λευκό Πύργο μετά το τέλος του τελικού αγώνα κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ των ομάδων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο «Πανθεσσαλικό» Στάδιο, στο Βόλο. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ιβιτς: «Από εδώ και πέρα ο στόχος είναι οι τίτλοι»

Μετά το τέλος του τελικού και την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους. Πίσω μας, υπάρχει πολλή δουλειά από το τέλος Ιουνίου, όταν και αρχίσαμε να χτίζουμε την ομάδα. Αυτή η νίκη, αυτό το τρόπαιο είναι το κερασάκι σε μια μεγάλη τούρτα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με φιλάθλους, με ιστορία. Από εδω και πέρα, η ομάδα θα προχωρήσει με στόχο να φτάσει σε νέους τίτλους».

Για το οφ σάιντ γκολ του Πέντρο Ενρικε, σημείωσε: «Θα πω οτι δεν έχω δει τη φάση. Έχω πάρει πληροφορίες ότι ίσως να υπάρχει οφ σάιντ. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι μεγάλος προπονητής. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν νεύρα και μπορώ να τον καταλάβω. Όλοι μας, και εμείς και η ΑΕΚ δούλεψαμε σκληρά. Αν δω τη φάση, ναι, θα πω αν είναι οφ σάιντ».

Για την θέση του Παναθηναϊκού, όπως εκφράστηκε, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι».

Για το πρώτο τρόπαιο στην εποχή Σαββίδη, ο Σερβος προπονητής είπε: «Γνωρίζουμε όλοι οτι η φετινή χρονιά δεν ήταν όλη λαμπερή. Είχαμε και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Πριν το τέλος του πρώτου γύρου ήμασταν στην ένατη θέση. Καταφέραμε να φτάσουμε μια νίκη απόσταση από την ομάδα που ήταν πρώτη στη βαθμολογία. Πήραμε αυτό το κύπελλο γιατί το αξίζαμε. Δεν παίχτηκε στον τελικό ούτε καλό ούτε όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Η κάθε ομάδα προσπάθησε να κάνει λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό της και κάναμε λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό μας».

Τελος, για τον Παναγιώτη Γλύκο, ο Βλάνταν Ίβιτς σημείωσε: «Εγώ του είπα ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας της Ελλάδας και ότι αυτά συμβαίνουν».

Μπίσεσβαρ: «Το Κύπελλο ήταν συνολική προσπάθεια»

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ο MVP του τελικού και λόγω της βράβευσης του μίλησε στην συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ονειρευόμουν μια τέτοια στιγμή από τη μέρα που βρίσκομαι εδώ, γιατί ήρθαμε για να πάρουμε τίτλους. Αυτό είχαμε πει, αυτό κάναμε. Στην αρχή δεν κάναμε πολλά πράγματα, δυσκολευτήκαμε. Στη πορεία βρήκαμε τα πράγματα που μας έλειπαν. Δέσαμε, γίναμε οικογένεια. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς δεχθήκαμε την ισοφάριση σχετικά γρήγορα. Στο τέλος πετύχαμε το γκολ που θέλαμε και φτάσαμε στη νίκη. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε κάτι ως ομάδα. Είμαι χαρούμενος και για μένα και για τον προπονητή που έκανε πολλά για να βελτιωθεί η ομάδα. Εκείνος αποφασίζει ποιος παίζει και ποιος όχι, και εγώ προσπαθώ να δικαιολογώ την παρουσία μου στην ενδεκάδα. Δεν ήταν εύκολο για να φτάσουμε ως εδώ. Με τον Παναθηναϊκό χρειάστηκε να κάνουμε πολλά πράγματα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν ξεχνάω κανένα παιχνίδι από όλη αυτή την πορεία. Μπορεί να μένουν ο τελικός και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά μιλάμε για μια προσπάθεια συνολική. Είμαστε ομάδα εννιά μηνών και πήραμε τρόπαιο. Γίναμε ομάδα, γίναμε οικογένεια. Θέλαμε το κύπελλο αφού φτάσαμε εδώ και χαίρομαι που το πήραμε».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: