Οι Κύπριοι των ΗΠΑ βραβεύουν τον Νίκο Κοτζιά για τη σθεναρή στάση του στο Κυπριακό




Μια σημαντική τιμητική αναγνώριση για τη στάση του στο Κυπριακό έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από τον απόδημο κυπριακό ελληνισμό των ΗΠΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής τον ενημέρωσε, με επιστολή του, ότι αποφάσισε να του απονείμει βραβείο για την «αμέριστη συμπαράστασή του στην εθνική προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, καθώς επίσης και την σημαντική συμβολή του στις κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων».

Η τιμητική διάκριση στον κ. Κοτζιά έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη εκτίμηση και την αναγνώριση της συνολικής προσπάθειας του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην επίλυση του Κυπριακού από τον Κυπριακό Ελληνισμό, αλλά και να δώσει απάντηση σε όσους επιχείρησαν να τον “χτυπήσουν” για την αταλάντευτη στάση του.

Η απονομή του βραβείου, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα λάβει χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του δείπνου της ομοσπονδίας, της οποίας επίτιμοι πρόεδροι είναι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η Federation of Cypriots American Organizations (FCAO) είναι τριτοβάθμια οργάνωση που εκπροσωπεί 23 ελληνοκυπριακά σωματεία στις ΗΠΑ και έχει στόχο τη διατήρηση και προβολή της ελληνικής κυπριακής κληρονομιάς στις ΗΠΑ, την εδραίωση στενών δεσμών μεταξύ των δυο λαών, ΗΠΑ και Κύπρου, μέσω κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών και άλλων ανταλλαγών, αλλά και την επανένωση της διχοτομημένης Κύπρου και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Το βραβείο της Ομοσπονδίας απονέμεται κάθε χρόνο σε διακεκριμένα άτομα, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ιδεωδών και των ατόμων που διέπρεψαν στην παιδεία και τις επιστήμες.

Ακολουθεί η επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον κ. Κοτζιά με ημερομηνία την 5η Μαΐου 2017:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Oμοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, αποφάσισε να σας τιμήσει για την αμέριστη συμπαράσταση σας στην εθνική προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, καθώς επίσης και τη σημαντική συμβολή σας στις κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων.

Η τιμητική διάκριση θα σας αποδοθεί 21 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου της Ομοσπονδίας, στο οποίο επίτιμοι πρόεδροι είναι ο Σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής (FCAO) είναι τριτοβάθμια οργάνωση που εκπροσωπεί 23 ελληνοκυπριακά σωματεία στις ΗΠΑ. Στόχος μας είναι η διατήρηση και προβολή της ελληνικής κυπριακής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εδραίωση στενών δεσμών μεταξύ των δύο λαών, ΗΠΑ και Κύπρου, μέσω κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών και άλλων ανταλλαγών, αλλά και η επανένωση της διχοτομημένης Κύπρου και η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Το βραβείο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής απονέμεται κάθε χρόνο σε διακεκριμένα άτομα, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ιδεωδών και των ατόμων που διέπρεψαν στην παιδεία και στις επιστήμες. Αποδέκτες υπήρξαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας Δρ. Χρυσόστομος Νικίας, ο Γερουσιαστής Chuck Schumer, o Σεβασμιότατος αΑρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωσταντίνος Καραμανλής, ο Αερουσιαστής Robert Menendez, o πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και πολλών άλλων.

Η θετική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση μας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Απόδημο Κυπριακό Ελληνισμό και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την χαρά να σας υποδεχτούμε το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Με εκτίμηση,
ο πρόεδρος, Κυριάκος Παπαστυλιανού”.

17/05/2017 10:03
Σοφία Αραβοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: